In deze nieuwsbrief:

  • Lokale Helden: N2 Music feat Mitch 
  • Feest van de Folk Openingsweekend
  • Collieman
  • De Klap!

 Twee drukke mooie muzikale weekends komen er aan! 

Vrijdag 28 april  - Lokale Helden: N2 Music - Gratis Foyerconcert - 20u30

Michiel Buseyne de hoofdorganisator van LIFE FEST staat ook wel bekend als Mitch. Met dit festival voor het goede doel en ook door zijn levensverhaal is Mitch in meer dan één betekenis een local hero!  Hij fleurt heel wat plaatsen op met zijn positiviteit en passie voor muziek, dit in het genre alternatieve pop-muziek. Hierbij speelt hij zowel covers als eigen nummers waarbij hij tovert met zowel melancholische als euforische klanken.Nicolas Maes en Natalie Debels vormen samen N2 Music, dit muzikale koppel doet heel wat harten smelten. Samen brengen ze adembenemende covers dit door hun prachtige samenzang en gitaarspel.

Lokale Helden is een initiatief van Poppunt vzw, Vlaams Steunpunt pop en rock 

GRATIS FOYERCONCERT!

 

​Zaterdag 28 april en zondag 29 april - Openingsweekend Feest van de Folk - Kemmel(berg) en Dranouter  

Van 27 april tot 6 mei is Muziekmozaïek al aan haar zestiende editie van het Feest van de Folk toe en dit volledig binnen de Week van de Amateurkunsten. Gedurende 10 dagen worden dan in heel Vlaanderen en Brussel tientallen folkactiviteiten opgezet door diverse organisatoren. 

Het startmoment van het Feest van de Folk vindt plaats in Heuvelland en is dit jaar een heel weekend (28 en 29 april). Muziek wordt gecombineerd met een stuk lokale geschiedenis, natuurbeleving en recreatie. Dit maakt deel uit van het totaalproject 'De Kemmelberg Uitgepakt, een getuigenis van een heuvel via muziek, geschiedenis en natuur.' Muziekcentrum Dranouter neemt de artistieke coördinatie van dit project in handen. The place to be is de Commandobunker (Lettingstraat 64, Kemmel). Vanuit die locatie starten er verschillende wandelingen , en kan je een overzicht krijgen van wat waar op muzikaal vlak te beleven is tijdens de wandeling. Zo kan je op zaterdag als zondag  leerlingen van de Ieperse muziekacademie afdelingen Volksmuziek en Lichte muziek aan het werk zien.

Daarnaast kan je zaterdagnamiddag vanaf 13u gratis de groepen Te Fete , Folky Towers, Datswingdt en Mitch bewonderen aan de commandobunker.  Zaterdagavond kan je vanaf 19u30 terecht in de kerk van Dranouter voor een dansinitiatie, vervolgens een bal met de muziekacademie (meer dan 30 leerlingen) en afsluitend een bal met Gooikestra. Ook allemaal gratis. 
 
Op zondag kan je aan de commandobunker vanaf 13u30 Flera Nyckelharpas B, 7 Sisters, Cara Rua, Folgazan, Alfred den Ouden en Lode Buscan en Bearfeet ontdekken. Net zoals op zaterdag kan je je aan de bunker (indien nog plaats) inschrijven voor wandelingen. 

Kortom, een weekend fol folk en dat voor gratis en voor niets! 

Feest van de Folk is een initiatief van Muziekmozaïek vzw, Vlaams Steunpunt Jazz en Folk. Het totaalproject Kemmelberg Uitgepakt! is een initiatief van de gemeente Heuvelland en met de ondersteuning van verschillende partners. 

Vrijdag 4 mei - Global Vibes - 20u30 

Wie houdt van reggae zal vast en zeker vertrouwd zijn met Collieman! Hij geldt als één van de grootste talenten van eigen bodem en komt in februari 2018 op proppen met zijn nieuw album 'The Jungle Code', waarvoor hij samenwerkte met producer Dubshelter (zie ook Israel Vibration en The Maytones). Voorloper van het album is de single Political Syndrome. 

Als sinds zijn debuut 'The Same Blood' gooide Collieman hoge ogen in de scène. Hij bevestigde zijn uitstekende live-reputatie ook op grote festivals als Couleur Café, Reggae en Polé Polé. De laatste jaren kon je hem ook bewonderen naast Uberdope en Pura Vida. Deze zomer liep hij samen met zijn nieuwe band al warm op Villa Pace, Fiesta Mundial en Openluchttheater Rivierenhof. Collieman is helemaal klaar om binnen –én buitenland te veroveren. Klasse! West-Vlaamse albumrelease show! 

GLOBAL VIBES: het wereldmuziek concept van Muziekcentrum Dranouter en Cromanty Sound. Telkens presenteren we samen een band die lak heeft aan muzikale hokjes en een mix brengt van aanstekelijke world grooves. Cromanty Sound sluit de avond af achter de draaitafels!

VVK €10 - ADD €12 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Koop tickets

Zaterdag 5 mei - 20u30

'Ik zie je graag...', fluisterde ze hem toe. Hij rechtte zijn rug, gaf haar een lange kus op haar voorhoofd en snoof haar geur diep op. Alsof hij op die manier een stukje van haar wou meenemen naar het front. Hij zette twee stappen achteruit en draaide zich dan om. Weg van haar. 

Miguel Bouttry schreef een universeel en tijdloos verhaal, over een jonge man die zijn geliefde moet achterlaten, om tegen wil en dank, naar een oorlog te trekken. De gruwel van de strijd, het enorme gemis en één verwoestende klap stellen hun liefde zwaar op de proef. Ook na de wapenstilstand en terug thuis, blijft het oorlogsbeest ongemeen hard op hun leven en relatie inbeuken. Geleidelijk aan beseffen ze dat hun oorlog nooit zal eindigen. Onvoorwaardelijke liefde is hun enige wapen in deze strijd, maar is die sterk genoeg?
"DE KLAP" is een tragisch liefdesverhaal, tegen de achtergrond van een totale oorlog en zijn trauma's, dat langzaam onder je huid kruipt en er nog lang zal blijven nazinderen. 

Op het einde van de zomer van 2018 verschijnt dit verhaal in boekvorm. Daarna trekt Miguel langs diverse podia om het verhaal te vertellen. Hij wordt hierbij muzikaal begeleid door Myrddin De Cauter, die de soundtrack bij dit verhaal componeerde. De muziek van Myrddin en de teksten van Miguel, gebracht in een sobere en intieme setting, zullen u ongetwijfeld bij de keel grijpen. 

VVK €8 - ADD €10 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Koop tickets

Wordt verwacht: