In deze nieuwsbrief: 

 • Innerwoud
 • Eetcafé concert: Sarikia (GR)
 • Saint Patrick: Egon (F)
 • Saint Patrick: Cara Rua
 • Dienstmededelingen
 • Wordt verwacht

Zaterdag 9 maart - 20u30

Een man. Een contrabas. De diepe doordringende drones, opgetrokken uit een verwrongen contrabas en gedrenkt in melancholie, banen zich een weg doorheen je bloedbaan om zich te nestelen in je hart. Ontsnappen wordt moeilijk...

Innerwoud is de Gentenaar Pieter-Jan Van Assche. Geïnspireerd door traditionele muziek van IJsland en Canada maakt Pieter-Jan sinds enkele jaren als Innerwoudsferische muziek die zweeft tussen ambient, drone en neoklassiek. Innerwoud gaat tot het allerdiepste. Met verschillende lagen contrabas en enkele subtiele elektronische effecten creëert Innerwoud een hypnotiserend mooi geluid. Van Assche bespeelt zijn instrument vol tederheid en passie, en dat hoor je. De ingetogen en lyrische melodieën vormen een bevrijdend lichtpuntje, als een onscherp licht dat voortdurend priemt door de duisternis.

In maart staan er nog twee concerten op de agenda die neoklassieke soundscapes centraal zetten. Ontdek ook de minimale pianoklanken van Guy van Nueten en de weidse maar intieme geluidsmuren van Illuminine (met indiefolk talent Catbug als support). 

VVK €13 - ADD €15 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Tickets 

Zondag 10 maart - 14u - Gratis concert in Eetcafé 't Folk

Met het project Sarikia komt Vardis (kind aan huis) samen met drie andere topmuzikanten uw zondagnamiddag op een Griekse wijze inkleuren. Sarikia is dé vertegenwoordiger van de trad muziek uit Kreta. De Kretenzische muziek kenmerkt zich tot de uitgesponnen melodieën met zowel invloeden van de Griekse rebetika als Arabische klanken. Voor het concert kan je in het Eetcafé genieten van enkele toepasselijke suggesties. Griekse boerensalade, moussaka en op de steengrill: schapenkoteletten op Griekse wijze. Reserveer tijdig uw plaatsje via info@dranoutercentrum.be.   

Saint- Patricks - zaterdag 16 maart - 20u30 

Bretoense Celtic Folk - but not as you know it! De muziek van Egón wordt gemaakt met een geluidsbubbel in gedachten. Tijdens hun optreden staan de luisteraars rond hen, zodat muzikanten en luisteraars dicht bij elkaar komen in die bubbel. Het idee dat de zender (muzikant) en de ontvanger (luisteraar) van muziek niet altijd te onderscheiden zijn, vind je vaak terug in traditionele muziek. Ritmes smelten samen tot één geheel. Elke muzikant speelt een andere melodie die zich in de tijd beweegt. Op een bepaald moment komen enkele melodieën samen. Zo zet Egón het concept van een opvoering op zijn kop. Traditionele instrumenten worden ook op een andere manier bespeeld en brengen een droomachtig geluid voort. Een microfoon in een boek lijkt op het geluid van een basdrum.

VVK €13 - ADD €15 - min 18 €5 - Ledenkorting €2

Tickets 

Saint Patrick - Zondag 17 maart - 14u - Gratis concert in Eetcafé 't Folk 

Hoewel Cara Rua uit het midden van West-Vlaanderen afkomstig is, denk je dat ze niets anders hebben gedronken dan Ierse melk. De twee dames hebben een groot hart voor de Ierse traditionele folk. Samen blenden ze hun stemmen tot een perfecte harmonie. Verwacht geen wild rover en hupsakee-klassiekers, maar mooie ballads en luistermuziek uit het Groene Eiland. Geniet voor het concert van de lekkerste Ierse specialiteiten en natuurlijk van een getapte pint Guinness. Reserveer je tafel via info@dranoutercentrum.be .

Dienstmededelingen 

 • Op maandag 11 maart is het zover: Johnny Clarysse geeft zijn eerste matinee concert in ons Eetcafé. Het dansfeest is gratis en start om 14u. Alle data vindt u op onze programmapagina.
 • De winterwandelingen van Yves Bondue zitten er op. Voor wie niet kan wachten tot volgende winter... We presenteren u graag de nieuwe wandeling: Een Berg vol Verhalen!
  Yves Bondue gidst u over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty. Deze jonge Française gaat op zoek naar sporen van haar grootvader die tijdens WOI gesneuveld is. Ze ontmoet de jonge Lander op de Monteberg. Hij vertelt haar op mooie plekjes verhalen over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Net als de winterwandeling is deze vertelwandeling te boeken met een lekkere maaltijd in het Eetcafé als afsluiter.
  Deze wandeling is te boeken voor groepen via info@dranoutercentrum.be. Of schrijf je in voor een van de twee lentewandelingen 'Een Berg vol verhalen': op zondag 21 april of zaterdag 27 april
 • Zaterdag 23 maart speelt Kadril met hun productie La Paloma Dorada in CC Het Perron (Ieper). Dit is de opvolger van het legendarische La Paloma Negra, waar de Galicische muziek centraal stond. De peetvaders van de Vlaamse folkrevival laten zich voor deze productie inspireren door de tradities van Asturië. Dit spektakel brengen ze samen met het Centro Asturiano de Bruselas.  Dit concert is een samenwerking met Muziekcentrum Dranouter. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.    
 • Wist je dat je op zaterdag 30 maart 2 toffe dansworkshops kan volgen in het Muziekcentum? Tijdens het eerste atelier van deze Bal Experience word je ingewijd tot Poolse volksdansen. In de andere workshop focust dansmeester Alain Huberten zich op groepsdansen. Wetenschappelijk onderzoek wees aan dat dansen je gelukkig maakt. Dus maak jezelf gelukkig en kom deze workshops volgen. 's Avonds kan je de aangeleerde dansen uitproberen op ons bal

Wordt verwacht: