Vlnr: Marc Caen – Ambassadeur Kevin Conmy – Jozef Coghe – Bart sr Depestel

 

Januari 2022: via een nieuwsbrief van de Ierse Ambassade worden de nieuwjaarswensen geuit van de Heer Kevin Conmy, de nieuw aangestelde Ierse Ambassadeur in België.

Hij volgt Ambassadeur Helen Nolan op, die een nieuwe opdracht werd toegewezen.

Door onder andere covid-toestanden had het bestuur van Vlaanderen-Ierland nog niet het genoegen gehad om persoonlijk kennis te maken met de Heer Conmy, tot dinsdag 31 mei laatstleden toen wij graag de uitnodiging aannamen om naar Brussel te reizen voor een ontmoeting.

Helaas, helaas, een spoorwegstaking was aangekondigd, maar -geloof het of niet- via enkele omwegen en wat geduld geraakten wij ‘makkelijk’ ter plaatse.

De ontvangst door Deputy Head of Mission Mrs Erica Lee, was spontaan en bij een kop koffie werden wij onmiddellijk meer dan welkom geheten.

Wij vernamen via een voorbereidend gesprek dat onze ‘gastvrouw’ al goed ingeburgerd is in België en het charmante van Brussel graag ontdekt.

Een goedlachse Ambassadeur vervolledigde ons gezelschap en dankzij een goede, gezellige babbel werd veel informatie uitgewisseld over Ierland, Vlaanderen en natuurlijk ook onze vereniging.

 

Tijd vliegt snel en bij de ‘onvermijdelijke’ foto’s werd een afspraak gemaakt voor een nieuwe ontmoeting later dit jaar.

 

PS: De terugweg -nog altijd staking- verliep even vlot als de heenreis!

 

Vlnr: Marc Caen – Miss Erica Lee – Jozef Coghe – Bart sr Depestel